maanantai 16. kesäkuuta 2014

Sisämaasta rannikolle

Neljän kuukauden Sevillan työharjoittelujakson jälkeen oli aika pakata tavarat, jättää ainakin toistaiseksi jäähyväiset Andalusian pääkaupunkiin jääville ystäville ja siirtyä kohti aurinkorannikkoa ja tarkemmin Fuengirolaa sekä yritystä nimeltä Pinklink.

Saavuin Costa Del Solille Torremolinoksen kaupunkiin jo yksitoista päivää ennen töiden aloitusta, jotta ehtisin katsella ympärilleni, pitää vähän lomaa ja toki käydä myös katsastamassa tulevan työympäristöni. Nyt viedään toisen viikon toista päivää jäljellä toista tuntia ja työharjoittelu on lähtenyt enemmän kuin hyvin käyntiin täällä Pinklinkillä. Töitä on riittänyt ja välillä on tuntunut, ettei työ tekemällä lopu... Eikä se lopukaan. Pieniä ja isompia ongelmia riittää ja vaikka välillä saatan ulospäin näyttääkin hiukan kiukkuiselta tai väsyneeltä, niin minusta on mukavaa joka aamu tänne raahautua.

Työnkuvakin on mukavan monipuolista ja ainakin tähän mennessä työpäivät ovat menneet nopeasti ympäri toimistoa pyöriessä. Parasta paikassa ovat kuitenkin hienot ja mukavat ihmiset, joita on koko firma täynnä, eikä ole tosiaan tarvinnut tuntea itseään ulkopuoliseksi vaan hyvin täällä on otettu vastaan.

Minä olen nimeltäni Kim ja olen 31-vuotias IT-opiskelija, jonka kotipaikka Suomessa oli ja on Helsinki. En siis ole ensimmäistä kertaa Espanjassa työn merkeissä, vaan muutama vuosi sitten vietin reilut puoli vuotta Kanarian Saarilla, joten espanjalaisessa kulttuurissa ei ollut sen ihmeempää opettelemista Sevillassa kuin täällä Costallakaan.

Omalla kohdallani ulkomaille eikä varsinkaan Espanjaan lähtöä tarvinnut miettiä käytännössä lainkaan. Suomeen olin muutaman vuoden aikana ehtinyt jälleen leipiintyä eikä kotimaassa ollut ketään, joka olisi jäänyt rannalle ruikuttamaan, kun toinen karkaa ulkomaille.


Espanja on sen verran juurtunut tähän mieheen, että parhaiten kuvannee lause: "Mies voi lähteä Espanjasta, mutta Espanja ei lähde miehestä" enkä ole työharjoittelun jälkeen aikonut Espanjasta lähteäkään... kuin käydäkseni valmistumassa Suomessa ja hakeakseni loput tavarat kylmästä Pohjolasta. 

-Kim, mikrotukiharjoittelija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti