perjantai 3. heinäkuuta 2015

Alkutaipaleeni Fuengirolan lämmössä

Olin pitkään miettinyt muuttamista ulkomaille. Minulla ei ole lapsia, aviomiestä tai omistusasuntoa joka pitäisi minut Suomessa. Kun sain kuulla, että Pinklinkille haettiin työntekijöitä, hain heti. Nyt jos koskaan olisi tilaisuuteni lähteä helposti maailmalle.

Kaikki tapahtui nopeasti – sain markkinointiharjoittelijan paikan ja minulta kysyttiin milloin haluan aloittaa. Tästä on nyt kuukausi aikaa ja täällä minä ekaa viikkoa näpyttelen koneelle tätä tekstiä Fuengirolan lämmössä!
En ole aiemmin matkustanut yksin. Yksin maailmalle lähteminen oli hurja ajatus: ei tunne ketään eikä tiedä mihin on menossa. Oli vain pakko luottaa siihen että asiat järjestyvät ja vain antaa mennä. Ilokseni huomasin kuitenkin nopeasti että ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita täällä Pinklinkillä, niin kuin muuallakin Espanjassa. En ole vielä kertaakaan jäänyt yksin ongelmieni kanssa tai muutenkaan. Kynnystä lähteä madalsi myös ajatus faktasta, että täällä on paljon suomalaisia. Näin ollen kielitaidolla tai sen puuttumisella ei ole merkitystä lähtöön ja pystyisin verkostoitumaan nopeasti.

Nyt kun olen paikan päällä, tajuan kuinka helposti tänne oikeasti pääsee! Lento Ryanairilla Tampereelta Malagaan kesti vain 4 tuntia ja maksoi reilu 100€. Juna Malagan kentältä tuli 45 minuutissa suoraan Fuengirolan keskustaan 2,60€ hintaan. Kimppakämppäni on aivan Fugen aseman vieressä ja Pinklinkin toimistolle on asunnolta 5 minuutin kävelymatka. Ensimmäinen työpäivä jännitti, mutta aivan turhaan: loistavalla sijainnilla oleva toimisto on tilava ja ilmastoitu, ihmiset ovat älyttömän mukavia ja avoimia ja minut otettiin heti hyvin vastaan.




Pääsin heti työn touhuun. Markkinointiharjoittelijana työnkuvani on erittäin monipuolinen ja saan paljon vastuuta sekä lähes vapaat kädet  toteuttaa ideoitani ja ajatuksiani. Puuhasteltavaa riittää eivätkä työt lopu kesken. Kuitenkin tuntuu aivan lomalta tämä 3 kuukauden harjoittelu verrattuna Suomen oloihin! Normaalit toimistotyöajat, firma tarjoaa aamiaisen ja lounaan, mahtava työporukka, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, keskilämpötila on +30C, viikonloput vapaana ja kaikki Fuengirolan herkut  urheilu- ja shoppailumahdollisuuksineen aivan nenän alla. Eihän täältä tee mieli lähteä pois!

Ulkomaille lähtemisessä asenne ratkaisee. Kannattaa lähteä avoimin mielin ja olla kärsivällinen. Jos haluat kullanarvoisia kontakteja, parantaa kielitaitoasi, nähdä maailmaa, saada vaihtelua, verkostoitua ja muut miljoona syytä, suosittelen lämpimästi pakkaamaan ja lähtemään kun tilaisuus koittaa. Yksin lähtemistä ei kannata jännittää, täällä Pinklinkillä työntekijät autetaan paikalle ja alkuun. :) 



Terkkuja Espanjan lämmöstä,

Henna Harala,
markkinointiharjoittelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti