keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kun haluat enemmän työharjoittelulta

Haluatko päästä töihin omalle alallesi, saada hyvät työedut, rennon työyhteisön, kansainvälisen työympäristön, parantaa kielitaitoasi ja asua Aurinkorannikolla? Itse en edes osannut kuvitella, että työharjoitteluni pitäisi sisällä kaikkea tätä ja paljon muuta.
                Vaikkei paikka vastaa täysin nykyisiä opintojani, on se kuitenkin omaa alaani ja olen tyytyväinen, että sain tämän paikan vaikka lähellä oli myös harjoittelijan pesti Suomen Puolustusministeriössä.  Näin rentoa työpaikkaa ja useita etuja ei moni firma tarjoa. Mieluummin laitan tennarit tai ballerinat jalkaan, kipaisen aamulla palmujen ja suihkulähteiden koristelemien katujen ohi töihin aamupalalle, kun kuljen lumisateessa tai loskassa talvisaappain pipoon ja toppatakkiin pukeutuneena tunnin matkan Helsingin läpi pukumiesten täyttämään ministeriöön.
                Työkokemus ulkomailla pistää silmään CV:ssä yhtä hyvin, lisäksi PinkLink maksaa harjoittelijoidensa kieliopinnot. Espanjan maikkani on aivan ihana, siksi yksityistunnitkaan eivät tunnu raskailta. Vaikkei olisi aiemmin espanjaa opiskellut, tänne on helppo tulla sillä kieltä pääsee oppimaan sekä käytännössä, että opettajan ohjauksella.  Suomi-ikäväkään ei ole ollut, koska suomalaisia löytyy myös työpaikan ulkopuolelta, maitorahkaa saa Suomi-kaupoista ja Suomen tv:täkin näkee ilmaiseksi suomalaisissa ravintoloissa. Jos liika suomalaisuus ahdistaa voi hyvin viettää aikaa ystävällisten espanjalaisten ja brittiläisten ravintoloissa vaikka tapaksia ja siideriä nauttien.
                Rakastan matkustelua, uusiin ihmisiin tutustumista, eri kulttuureja, ulkoilua, rantoja, lämpöä, eläimiä, musiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa, joita kaikkia Fuengirolalla on varmasti tarjota minulle koko 5 kuukaudeksi.  Uskomattomilta kokemuksilta en ole välttynyt.
                Viime syksynä Englannissa valencialainen täällä syntynyt kaverini sanoi, että minun pitäisi mennä Fuengirolaan töihin, jotta pääsen oppimaan kielen kunnolla ja matkustelemaan ympäri Espanjaa.  En olisi ikinä uskonut, että se tapahtuu oikeasti ja näin pian J


-Henna, taloushallinnon harkkari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti