torstai 17. joulukuuta 2015

Aika jättää hyvästit ihanalle Espanjalle

Työharjoittelu Pinklinkillä - mainio mahdollisuus tutustua itseensä ja olla osana uutta kulttuuria

Työharjoittelujaksoni Pinklinkillä on nyt viimeistä päivää vaille hoidettuna. Aivan järkyttävää, kuinka nopeasti viimeiset pari kuukautta on hurahtanut. Näiden viikkojen aikana on tullut tehtyä, koettua ja opittua vaikka mitä, niin Pinklinkillä kuin Espanjassa muutenkin.

Kerrottakoon aluksi, että työharjoittelu Pinklinkillä on ollut huikea ja opettava kokemus. Jakson aikana olen tajunnut, mikä on oma juttuni ja mikä taas ei. Olen oppinut markkinointiin liittyvistä asioista ja saanut tehdä paljon erilaisia tehtäviä. Päällimmäiseksi mieleeni on jäänyt markkinointisuunnitelman tekeminen kesälle 2016 ja analyysin/raportin teko yrityksen kilpailijoista. Paljon on ollut erilaisia pikkutehtäviä, kuten Instagramin elävöittämisen suunnitelma, valokuvaamista, blogin ja Facebookin päivitystä, työntekijäilmoitusten laatimista, pankissa käyntiä ja jopa yhden lehti-ilmoituksenkin olen tehnyt, mikä julkaistiin täällä ilmestyvässä suomalaisessa lehdessä! Pinklink siis täytti odotukseni, sillä ainoat odotukset oikeastaan olivat päästä tutustumaan markkinoinnin maailmaan ja tekemään asioita, joista pidän.


Positive vibes only

Pinklinkillä työporukka on aivan huikea ja yhteishenki ja tsemppaus toisia kohtaan on jotain todella upeaa! Vaikka itse en istukaan myyjiemme kanssa samalla puolella, koen silti, että pystyn jutella jokaiselle myyjälle mistä vaan. Jos on huono päivä, he piristävät omilla oudoilla, mutta hauskoilla jutuillaan. Jokainen kyselee toisiltaan kuulumisia ja heittää hauskaa läppää pitkin päivää. Minua myyjämme ovat piristäneet moneen otteeseen huonoina päivinä vain kysymällä kuulumisia tai pitämällä yllä muuten vain hyvää meininkiä. Jos hyvä yhteishenki ja mahtava työporukka on hyvä syy lähteä töihin tai työharjoitteluun, kannattaa suunnata Pinklinkille!

Get lost in the things you love

Niin kuin jo aiemmin sanoin, tämän jakson aikana täällä Espanjassa ja Pinklinkillä olen tajunnut, mikä on oma juttuni. Niin mukava, ihana ja kiva paikka kun Pinklink onkaan työskennellä ja vaikka sain tehdä paljon kivoja asioita, silti juttuni ei ole päivät pitkät toimistossa ja tietokoneella istuminen, vaan olen ennemmin asiakaspalvelutyössä kentällä ja kontaktissa asiakkaiden kanssa. Tunnen oloni hyödylliseksi ja pidän tunteesta, mikä tulee, kun onnistuu saamaan asiakkaan tyytyväiseksi omalla ammattitaitoisella toiminnalla ja asiakas vielä kiittää hyvästä palvelusta. Onneksi lähdin työharjoitteluun tänne. Kokemus avasi silmiäni niin paljon siitä, mitä tulevaisuudeltani haluan ja mitä en.


Adventure is out there

Mielestäni pari kuukautta poissa Suomesta ja tutuista kuvioista on ollut hyväksi minulle itselleni, tulevaisuudelleni ja elämälleni muutenkin. Kuitenkin pikkuhiljaa alkaa olemaan tunne, että nyt täytyy päästä palaamaan takaisin. Pienimuotoinen koti-ikävä alkaa iskemään, tekee mieli nähdä Suomessa olevia kavereita sekä perhettä. Odotan kovasti joulua, äidin tekemiä ruokia ja saunaa. Lyhyesti siis, yhdeksän viikkoa eri maassa on sopiva aika itselleni ja todella mahtava kokemus, nyt on kuitenkin aika suunnata takaisin kotiin ja miettimään mistä sitä itsensä seuraavaksi löytää!

Kehoitan jokaista, ketä vähääkään mietityttää muutto tai työskentely / työharjoittelu ulkomailla, ottamaan itseään niskasta kiinni ja antaa mennä vain. Tätä kokemusta ja seikkailuja täällä tuskin tulen ikinä katumaan. Ainoa mitä voit katua, on se, että et lähde ja seuraa unelmiasi! "In the end we only regret the chances we didn't take"


Don't call it a dream, call it a plan

Meitsi kiittää ajasta Pinklinkin väen kanssa ja tästä mahtavasta kokemuksesta, jonka Pinklink minulle mahdollisti. Nyt töiden loppumisen jälkeen pidetään hetki lomaa ja otetaan kaikki irti Fuengirolasta vielä kun voi. Sen jälkeen on aika lähteä etsimään ja toteuttamaan uusia unelmia ja suunnitelmia!


Adíos España

Sanni :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti