tiistai 22. maaliskuuta 2016

Uusia kokemuksia työharjoittelun kautta

Koulussa kerrottiin mahdollisuudest lähteä ulkomaille työssäoppimaan jo ensimmäisenä vuotena. Kun ensimmäinen työssäoppiminen koitti, en edes miettinyt ulkomaille lähtöä. Vielä toisenakin työssäoppimisjaksona päätin pysyä Suomessa. Kun viimeinen työssäoppiminen koitti, kiinnostuin ulkomaille lähtemisestä. Monet koulukaverit olivat olleet myös Fuengirolassa, joten se tuntui mukavalta vaihtoehdolta. Kävin juttelemassa kouluni kv-vastaavan kanssa mahdollisuuksista lähteä ja hommat alkoi rullaamaan.

Laitoin sähköpostia Pinklinkille, ja hyvin pian siitä paikka varmistui. Heti paikan varmistumisen jälkeen hoidin lennot ja asumisasiat kuntoon ja sitten alkoi lähdön odottelu. Jännitys pikkuhiljaa kasvoi mitä lähemmäksi lähtöä päästiin, mutta hellitti jo lentokoneeseen mennessä. Jännitystä helpotti myös se, että luokaltani ja rinnakkaisluokalta oli tulossa Fuengirolaan tuttuja kasvoja.

Ensimmäisen työpäivän iltana minulle nousi kuumetta, joten jouduin olemaan kaksipäivää poissa töistä. Harmitti, sillä olisi ollut mukava päästä ensimmäisellä viikolla työn makuun.


Odotuksia työssäoppimisajalta ei oikeastaan vielä ole ehtinyt muodostua. Avoimin mielin mennään.  Ensimmäinen kertani kunnolla ulkomailla, joten opin ja koen varmasti paljon uutta. 


- Mari, toimistotyön ja taloushallinnon harjoittelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti