maanantai 8. syyskuuta 2014

Wild wild west — Around western Andalucia

Käännettiin auton nokka lauantai-aamuna kohti Andalucian maakunnan pääkaupunkia Sevillaa. Auto oli lastattu täyteen ihmisillä ja iloisella reissumielellä, olihan koko viikonloppu vielä edessä ja vierailut kauniissa Sevillassa sekä Gibraltarilla edessä.
Vajaan kolmen tunnin autoilun jälkeen pääsimme vihdoin perille Sevillaan ja myös kirjautumaan hotelliimme sekä nauttimaan aurinkoisesta lauantaipäivästä Andalusian sydämessä.


Lauantaipäivä meni oikein mukavasti nähtävyyksiä, joskin allekirjottaneelle tuttuja sellaisia, kierrellen. Reittimme varrelle osui totta kai Sevillan katedraali, paikallinen plaza Espana sekä Real Alcatraz.
Sevillan kaupunki on matkakohteena erinomainen sillä, vaikka siellä asuu yli 700 000 ihmistä, niin kaupungin keskusta on melkoisen kompakti paketti jo mainittujen nähtävyyksien sekä vanhan kaupungin osalta.
Mistään ei ole pitkä matka mihinkään noin turistikohteita, kaunista jokivartta sekä vaikkapa jalkapallostadioneita ja ostoskeskuksia myöten. Katukuvasta voi vielä tänä päivänäkin nähdä, että Sevilla on ollut monien eri kansojen hallussa, muunmuassa maurien, roomalaisten ja foinikialaisten vallan alla ja sijaitseehan siellä myös jo mainittu Katedraali, jossa säilytetään Kristoffer Kolumbuksen jäänteitä. Katedraali on myös maailman suurin goottilainen katedraali sekä maailman kolmanneksi suurin kirkko.


Sevillassa vieraileville suosittelen ehdottomasti vierailua myös kuvassa olevassa paikassa eli Plaza Españalla, joka on rakennettu 1920-luvulla Maria Luisa-puiston yhteyteen.
Plazalla riittää nähtävää useammaksikin tunniksi ja voitte vaikka tehdä pienen souturetken aukion ympäri tai sitten vuokrata useamman henkilön poljettavan kulkuväliin. Jos kuitenkin lähempänä sydäntä on rauhallinen liikkuminen puistoympäristössä, niin kyseinen Maria Luisa-puisto tarjoaa upeat puitteet siihenkin.
Pakollisten nähtävyyksien kiertämisen jälkeen suuntasimme rentoutumaan upean Guadalquivir-joen varteen nauttimaan hämärtyvästä lauantai-illasta ja kauniista maisemista valmistautuen seuraavan päivän muutaman sadan kilometrin ajomatkaan.
Sevillasta voi mainita vielä hienot ostosmahdollisuudet, kaupunkin on edullinen varsinkin vaateostoksia ajatellen. Allekirjoittanutkin teki siellä kevään aikana hienoja löytöjä erittäin halvalla. Esimerkkinä voisin mainita Centro Commercial Nervionin Sevilla FC:n stadionin välittömässä läheisyydessä.

DAY 2Sunnuntaiaamu valkeni jälleen kerran aurinkoisena ja todella lämpimänä, kuten Sevillassa kesäkuukausina on yleensä tapana, se on nimittäin yksi Euroopan lämpimimmistä kaupungeista yhdessä Cordoban kanssa. Se kumpi on oikeasti lämpimämpi, riippuu ihan siitä keneltä kysyy tai mistä asian tarkistaa.
Matka jatkui puolilta päivin ja suunnaksi otettiin Gibraltar, jonne saavuttiin kolmen aikaan iltapäivästä. Käytyämme syömässä Espanjan puolella, oli aika siirtyä passintarkastuksen kautta Gibraltarin niemelle.  Koska kyseessä oli sunnuntaipäivä, oli turisteja huomattavasti vähemmän kuin muina päivinä, sillä ”Gibiksellä” eivät kaupat juurikaan olleet avoinna paria poikkeusta lukuunottamatta.
Tällä Gibraltarin vierailulla jäi vuorenhuippu käymättä, mutta Europa pointilla vierailtiin ihmettelemässä maisemia ja tihrustamassa Marokkoa, joka tosin tällä kertaa jäi sumun vuoksi näkemättä. Kiersimme loppujen lopuksi saaren autolla hyvinkin nopeasti Dudley ward-tunnelin kautta ja sitä kautta olikin siirtyminen kaupungin keskustaan edessä.
Kuten todettua, sunnuntaisin ei Gibraltarilla ole läheskään niin paljon ihmisiä kuin muina päivinä. Toki sen takia, että kaupat ovat todetusti sunnuntaisin järjestään suljettuina. 
Viikonloppu kaikkineen oli todella onnistunut eikä autoksi valitusta Skoda Fabiastakaan ollut minkäänlaista valittamista puhumattakaan useiden satojen kilometrien ajelusta.
Mikäli haluatte Costa Del Solilta lähteä kiertämään Andalusian länsiosia, suosittelen ehdottomasti koko viikonlopun varaamista tähän toimintaan, kokemusta nimittäin on samasta reitistä yhden päivän aikana ja siinä riemussa jääkin aika paljon näkemättä yksinkertaisesti siksi, että aika loppuu kesken.
Kenties jonain päivänä kierretään Andalusian itäosia, mutta palataan siihen sitten, kun se reissu on ajankohtainen.
Mukavaa kesän jatkoa kaikille.

Terveisin
Koo

Pinklink

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti