tiistai 23. elokuuta 2016

6 vinkkiä ulkomailla yksin pärjäämiseen!Lämmintä alkuviikkoa!


Ajattelin kertoa teille hieman näkökulmaani siitä, miten ulkomaille muuttaessa sopeudut uuteen elämääsi paremmin! Tässä tulee top 6 vinkkiä à la Jenni.


1. Ihan ensiksi mieti tarkkaan maa, johon olet menossa: millaisesta ilmastosta pidät, millaisesta ympäristöstä pidät (luonto/kaupunki), millainen kohdemaan kulttuuri on ja mitä kieltä maassa puhutaan. Voi olla yllättävääkin, kuinka monessa maassa ei pärjää englannilla! Tai et ainakaan voi työskennellä ilman kohdemaan kielen osaamista.

2. Mitä haluat tehdä ulkomailla? Töitä, opiskella, matkustella...selvitä etukäteen eri mahdollisuuksia työpaikoista, kouluista, asunnoista, nähtävyyksistä yms. Paikan päällä tiedon etsiminen voi olla hankalampaa puutteellisen nettiyhteyden vuoksi.

Benalmadena


3. Jos lähdet matkaan yksin, niin mieti tarkkaan tuletko varmasti pärjäämään? Voi olla hankalaa rakentaa sosiaalista verkostoa uudessa maassa, se vaatii paljon omaa aktiivisuutta. Myös neuvojen kysyminen ja asioiden yleinen selvittely vaatii rohkeutta ja kykyä avata oma suu. Kukaan ei ole paapomassa sinua!

4. Yhdeksi erittäin hyväksi asiaksi olen kokenut sosiaalisen median voiman: voit eri sivustoilta etsiä matka-, kyyti- tai ihan vain hengailuseuraa. Näin verkostoidut muiden matkailijoiden ja uusien tulokkaiden kanssa, jotka todennäköisesti itsekin kamppailevat välillä yksinäisyyden tunteen kanssa.

Malaga

5. Älä masennu! Anna itsellesi ja muille aikaa tutustua sinuun. Muut eivät osaa välttämättä astua saappaisiisi, joten älä odota liikoja lyhyessä ajassa. Ole silti aktiivinen ja positiivinen. Keep on smiling :)

6. Keksi itsellesi puuhaa! Etsi harrastuksia, käy kävelyllä tutustumassa paikallisiin alueisiin, tee päiväretkiä, nauti uusista asioista, verkostoidu sosiaalisessa mediassa yms. Siitä se kaikki lähtee sitten rullaamaan!Jos sinua mietityttää ulkomaille töihin tai harjoitteluun lähteminen, voit laittaa alla olevaan kommenttikenttään kysymyksiä minulle. Olen asunut muutamassa eri maassa, joten vastaan mielelläni erilaisiin kysymyksiin parhaan kykyni mukaan.


Terkuin Jenni
Markkinointiviestintäharjoittelija

Hae meille töihin!

rekry@pinklink.fi
p.+34-692176636
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti